top of page

Getingedalens Gröna

Första gången

Premiär: Dagens blogg är en vlogg!


Jag spelade in en skakig, tio minuter lång film i trädgården den 12 augusti för utbildningens räkning men kände direkt efteråt att den kommer att funka utmärkt även i denna blogg.


Nedan kommer alltså en rundvandring bland lök och rödbetor i Getingedalen. Det är dock inte bara videobloggen som är ny, även höstsådden är en ny grej för mig.


Förr har jag inte ens sneglat åt sådd i augusti eftersom jag har fullt sjå att ta hand om det jag sådde i maj och juni men då det mer eller mindre var en skoluppgift att göra detta så ville jag förstås försöka.


Kändes betydligt mera intressant än jag kunde tro. Det finns ju flera grödor som egentligen mår bättre nu när det är mörkare och svalare än i juni och juli. Revansch.


Spenat, rädisor, dill, asiatiska blad, sallad, ruccola, rödbetor och en del annat är både snabbt och köldtåligt. Mycket av detta går ju nästan inte att odla alls mitt i sommaren. Det går i blom och blir trist.


Lindbloms frö är min nya favoritfröfirma. Dels upptäckte jag att Runåbergs har stängt mellan midsommar och nyår (!), dels har Lindbloms väldigt utförliga och ärliga beskrivningar på sina fröer. Dessutom har de tillräckligt mycket ekologiska fröer för att behålla mitt intresse.

Här kommer filmen!


Yorumlar


bottom of page