top of page

Getingedalens Gröna

När det fortfarande är vinter

Det är full vinter i Getingedalen. Ganska mycket snö och ett par minusgrader på nätterna. Nu värmer dock solen dagtid och istapparna blir längre och längre.


I brist på trädgårdssysslor så hänger jag i vanlig ordning på internet. Lärde mig till exempel ett nytt knep mot mördarsniglar. Inte för att jag har några – tack och lov – men har jag otur så hittar de hit en vacker dag.

Dessutom tror jag att jag ska prova ett biologiskt nedbrytbart bekämpningsmedel på mina kålväxter i sommar. Förra sommaren provade jag nät och det funkade skapligt. Det blev lite angrepp trots nätet och framför allt var det fult och bökigt. Medlet heter Turex och här kan du läsa mer om det. Eller här.


De sista brysselkålen åts upp i januari och vi provade följande recept:

Ansa brysselkålen. Blanda med olja, lite salt och rökt paprikapulver. Rosta i ugnen tills huvudena har fått färg. Efter rostningen täcks brysselkålen med riven parmesanost som får smälta. Servera med lite aioli. Det var riktigt gott!


Blomsterlandet skickade ut ett reklamblad och där fanns några inspirerande aktiviteter som man kan ta del av under våren.

Blomsterlandet

Nu är det snart Vasaloppet och bortom det finns våren. Jag lovar.

Comments


bottom of page