top of page

Getingedalens Gröna

Recept: broccoli och morotspaté



8-10 personer

Tid ca 20 min samt ca 1 timme i ugn


1 röd chili t ex spansk peppar eller valfri chili efter styrka och smak

375 gram färsk broccoli

375 gram färsk morot

buljongtärning

4 ägg

1 dl crème fraîche

4 msk potatismjöl

1-2 tsk salt


Sås:

1 lime

3 dl gräddfil

1/2 tsk salt

1/2 knippe koriander


Skölj, kärna ur och strimla chilin. Koka broccolin och morötterna var för sig mjuka i lättsaltat vatten med en halv buljongtärning. 


Låt grönsakerna rinna av ordentligt.


Mixa broccolin och morötterna var för sig.


Blanda äggstanningen dvs. ägg, crème fraîche och potatismjöl till en slät smet. Blanda i chilin och smaka av med salt.


Blanda respektive grönsak med hälften av äggstanningen.


Häll smeten i olika lager i en välsmord avlång ugnsform.


Grädda patén i nedre delen av ugnen i ca 175-200 grader i ca 1 timme.


Låt patén stå kvar i formen i ca 15 min innan du stjälper upp den på ett serveringsfat. Låt den sedan kallna helt, gärna i kylen.


Skölj limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda gräddfilen med limeskalet och smaka av med salt. Hacka koriander och rör ned den i såsen.


Servera patén skuren i skivor med såsen bredvid.


Comments


bottom of page