top of page

Getingedalens Gröna

Utflykt och första skörden

Vi gjorde en utflykt till Dalarna. Det var Dalhalla som var huvudmålet med resan men vi hann med mycket annat också. Bland annat så blev det en hel del loppisstopp där det fyndades rejält. Bilen var full vid hemkomst. Något som inte tog så stor plats var dock jättevallmofröna. På en av loppisarna växte det enorma, vackra och gigantiska vallmoblommor och en smart försäljare har fröpåsar redo när kunderna upptäcker dem.


Jättevallmo.

Jättevallmo


Ett annat stopp gjordes vid Sundborn. Trädgården var vacker men inget märkvärdigt. Däremot var platsen, huset och interiören helt bedårande. Det som inspirerade mest i trädgården var samplanteringen av jordgubbar med blommor. Nu vet jag precis vad jag ska göra med alla mina jordgubbsplantor som står och halvdör i en låda.


Jordgubbar och pelargoner.

Jordgubbar och pelargoner.


Sundborn

Sundborn


Sundborn

Sundborn


Det är så bra att resa bort ett tag. På bara ett par dagar ser man skillnad i trädgården och helt plötsligt fanns det saker som var skördeklara. Spenaten har berikat frukostsmoothien, ruccolan blir sallad eller sätter sprätt på dipsåsen, ramslöken förhöjer de flesta anrättningar och basilikan hackas ner i bruschettan.


Bruscetta med egen vitlök och basilika. Tomaterna är köpta, våra är inte färdiga än.

Bruschetta med egen vitlök och basilika. Tomaterna är köpta, våra är inte färdiga än.


Sallad på ramslök, ruccola och bönor (från frysen). Och rädisor så klart.

Sallad på ramslök, rucola och bönor (från frysen). Och rädisor så klart. Vilken dålig bild förresten.


Pesto på ramslök, dipsås med ruccola och så rädisor. Alltid rädisor.

Pesto på ramslök, dipsås med rucola och så rädisor. Alltid rädisor.


Den där dipsåsen med rucola är gjord på philadelphiaost och och lite flingsalt. Vi tackar Paddal för inspirationen. Eftersom rädisorna växter något helt grymt i värmen så äter vi det till frukost, lunch och middag. Sen blir de träiga och trista. Lite flingsalt och kanske en klick smör och på så vis kan man klämma 10-15 stycken på stående fot.


Och det här är bara början. Nu är den magiska säsongen inledd då måltiderna lagas på det som bjuds i trädgården. Promenaden mellan trädgårdslanden avgör menyn och det smakar lika gott varje gång.


Men nu behöver vi vatten. Regn. Fast det är väl som att svära i kyrkan.

Comments


bottom of page