top of page

Getingedalens Gröna

Merry Christmas!

Julen tillbringas i New York. Familjen finns här så då finns även jag här.


Här kommer diverse bilder med risk för viss tjatighet. Ett fascinerande fenomen over here är de, i mitt tycke, ganska osmakliga, men underhållande, trädgårdsdekorationerna med julanknytning. Men även lite spännande anläggningslösningar som inte är så vanliga i Sverige. Iallafall inte i mina trakter.


Julen i New York 2015 är varm, grå och blöt men det verkar som om det inte är så mycket vinter hemma heller.


Have a good one everybody!


IMG_5375

Uppblåsbara julfigurer i trädgården verkar vara Da Shit.


IMG_5367

Det här sällskapet är inte uppblåsbart vilket får mig att fundera på var de bor off season?


IMG_5373

Jag tror att detta ska föreställa något bibliskt…


IMG_5339

Vanligast är dock att tomtar och snögubbar ligger som pangade ballonger och dräller på gräsmattorna…


image6

Världens största trädgårdstomte finns i Hudson Valley. Vet inte om den skulle passa i Getingedalen.


KT4

Till jul säljs brysselkål på stock i mataffären.


KT3

En cool grej var tratten/struten i lergods som man kör ner i jorden. Det var inga hål i tratten men lergods är så lågt bränt att det absorberar vatten och avsöndrar i lagom takt. Den hittade jag på mitt favoritställe i High Falls, Victoria Gardens.


En närmare beskrivning av bevattningsgrunkan i lergods.

En närmare beskrivning av bevattningsgrunkan i lergods.


Victoria Gardens hade även en annan högaktuell grej; krukfötterna. Jag har precis tillverkat sådana hemma och hoppas förstås att de ska bli en bästsäljare. Jag tänker att man antingen ska sätta dem under krukor utomhus så att vattnet ska kunna rinna undan och man ska slippa fläckar på underlaget. Alternativt: under en hel inomhuskruka som inte är 10% tät och riskerar att ge fläckar på underlaget.

Victoria Gardens hade även en annan högaktuell grej; krukfötterna. Jag har precis tillverkat sådana hemma och hoppas förstås att de ska bli en bästsäljare. Jag tänker att man antingen ska sätta dem under krukor med hål utomhus så att vattnet ska kunna rinna undan eller under en hel inomhuskruka, som inte är 100% tät, och undvika fläckar på underlaget.


När vi ändå snackar krukfat så var jag bara tvungen att ta ett foto på denna färgglada hög. Tänkte lite på Ulfs trevliga förslag...

När vi ändå snackar krukunderreden så var jag bara tvungen att ta ett foto på denna färgglada hög. Tänkte lite på Ulfs trevliga förslag…


Skulle jag gärna ha på min dörr.

Skulle jag gärna ha på min dörr.


Intressant planteringsteknik då jorden är stenhård.

Intressant planteringsteknik då jorden är stenhård.


Det krävs dynamit för att komma ner i jorden här så plantering sker i jordhögar ovan jord. Jag är lite spänd på att se fortsättningen.

Det krävs dynamit för att komma ner i jorden här så plantering sker i jordhögar ovan jord. Jag är lite spänd på att se fortsättningen.


God jul så klart!

God jul så klart!


Comments


bottom of page