Italiensk brödsallad
En riktigt god sallad som innehåller grönsaker som oftast finns i trädgården under sommaren.
1 dagsgammal ciabatta (eller motsvarande)
2 msk rödvinsvinäger
300 g tomater
1 gurka
1 röd eller gul paprika
1 rödlök
3 msk kapris
1 knippe hackad bladpersilja
1 kruka basilika
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl olivolja
flingsalt
nymald peppar
Skär brödet i grova bitar och låt det torka. Blanda vitlök och olivolja.
Häll vinägern över brödet och rör om. Låt brödet dra i 30 minuter.
Dela tomaterna. Skala gurkan, dela på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurka och paprika i grova bitar. Skala löken och skär i tunna skivor.
Blanda tomater och gurka med bröd och krama salladen försiktigt med rena händer. Blanda i paprika, lök, kapris, persilja och basilikablad.
Ringla vitlöksoljan över salladen. Krydda med peppar och salt. Låt salladen dra i kylen ca en timma före servering. Servera rumstempererad.
コメント