När trädgården levererar gurkor, koriander och chili så rekommenderar jag denna gurksallad.

1 gurka
1 (röd) chilifrukt eller chiliflakes
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger (jag rekommenderar VARMT att söka upp närmaste asiatiska livs och köpa en riktigt bra risvinäger)
2 tsk sesamolja (jag brukar ta lite mild och lite mörk med mycket karaktär)
2 tsk sesamfrön, rostade
1 kruka färsk koriander
kanske lite salt
Banka och krossa gurkan med handtaget på din kniv. Klyv på längden och skär i ca 2 cm stora bitar. Banka chilin på samma sätt och skiva i tunna skivor. Lägg i en bunke med gurkan. Hacka koriander och strössla över gurkan och chilin.
Rosta sesamfrön i torr panna.
Blanda soja, vinäger, sesamolja och sesamfrön. Blanda runt och smaka av. Häll över gurkan och vänd grönsakerna i dressingen.

Comments