top of page

Getingedalens Gröna

Alternativ till odling

I mitt förra inlägg skrev jag om en föreläsning med Farbror Grön i mars. Idag vet jag att även Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård kommer till Örebro i maj. Tyvärr vet jag inte mer än så men om man håller koll på hennes hemsida så släpper de förhoppningsvis detaljerna snart.

För den som tycker att grönsaksodling och självförsörjning är intressant så tror jag att Sara Bäckmo är en stor inspiratör. Flera odlarvänner till mig har hört henne förut och kan intyga att så är fallet.


I likhet med Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) så har Sara skrivit en inspirerande bok. Den kommer att finnas till försäljning vid föreläsningen.

Johannes bok Alla fingrar gröna ligger till grund för den julkalender som publiceras varje dag på Farbror Gröns blogg. En generös och ambitiöst hopknåpad kalender som presenterar en gröda varje dag i december fram till jul.

Bild lånad från bloggen “Farbror Grön”.


Just dessa två odlare har dessutom hittat varandra och startat en pod och jag råkar för närvarande vara en riktig podslukare (det funkar så himla bra ihop med mitt jobb vid drejskivan) så jag ser väldigt mycket fram emot premiären den 27 december.

Tack och lov så publicerar de små teasers med jämna mellanrum. Dessa korta minipoddar ger en föraning om hur det kommer att låta och jag tror att det blir perfekt under vintern för att bygga upp ett nytt sug.


Den utbildning som jag gick under 2016 kommer att genomföras igen och jag rekommenderar den å det varmaste. Ansökningarna ska vara inskickade senast den 9 januari och här kan du läsa mer. Jag svarar också gärna på frågor. Tomas som är kursadministratör är väldigt bra att ha och göra med. Hälsa från mig!


Bild lånad från Karlskoga folkhögskolas hemsida.


Inte ett ord om min egen odling i detta inlägg och det faller sig nästan naturligt. Vi är inne i årets mörkaste tid och det är paus i odlandet. Visst borde jag ta hand om mina redskap och visst skulle jag kunna börja beställa fröer men jag behöver pausen.


Visserligen klippte vi äppelträd här om dagen. Enligt bondepraktikan är det en bra tid för klippning runt jul. Kanske mest för att det var ganska lite annat att göra då men det är även en bra tid för trädet.


Och i mitt nästa inlägg ska jag skriva om malabarspenat. Eller vi får se. Nästa inlägg borde infalla på julafton och då kanske man ska skriva om något annat. Då ska till exempel rosenkålen skördas.


Trevlig tredje advent!

Comments


bottom of page