top of page

Getingedalens Gröna

Taktökning

Alla frön är i jorden. Alla viktiga iallafall. Några blomfrön återstår att plantera.

Det tog ett tag innan det hände, kanske rekordsent, men det var så kallt att varken fröna eller jag ville gå ut. Lite intressant ska det förstås bli att utvärdera huruvida det påverkar skörden eller ej.


Och inte tog det många dagar förrän de första fröna gav respons i form av att gro. Rädisan är alltid snabb men bok choi och lök har också tittat upp.


Vi ökar takten på bloggandet. Det är nu det händer. Vi ökar takten mellan gräsklippningarna också. Inte klokt vad det växer snabbt.


En vänlig trädgårdsvän gav oss tre bukettaplar som blivit över vid en häckplantering. Den blommar galet vackert på försommaren och är härdig till zon 6. Dessa planterades runt en missprydande elinstallation där det tidigare har klättrat en alpklematis som inte längre behagade vara med i matchen.


Vår andra klematis, sort okänd, verkar inte heller ha överlevt vintern. Den skulle visserligen inte vara lika stark som en alpklematis men vi hade sänkt zonen åt den och fjäskat rejält men icke. Tur att kaprifol, vildvin och humle klättrar så villigt och fint istället.


Det är tacksamt att göra kamerarundan i trädgården just nu. Vackra vyer åt alla håll. Och stora skillnader från dag till dag. Enkelt att blogga.


En del gräslök får gärna gå i blom. Fint att dekorera salladen med.

En del gräslök får gärna gå i blom. Fint att dekorera salladen med.En annan lök på väg att slå ut.

En annan lök på väg att slå ut.Våra äppelträd blommar för fullt just nu. Vitsen med att bo i Kilsbergen är att man får uppleva flera blomningar; först andras, sen sin egen.

Våra äppelträd blommar för fullt just nu. Vitsen med att bo i Kilsbergen är att man får uppleva flera blomningar; först andras, sen sin egen.Vårt gråpäronträd är friskare och finare än någonsin. Äntligen är det ett träd - som blommar praktfullt - som förhoppningsvis blir massor av frukt!

Vårt gråpäronträd är friskare och finare än någonsin. Äntligen är det ett träd – som blommar praktfullt – och som förhoppningsvis ger massor av frukt!En trevlig konsekvens med en oklippt gräsmatta; humleblomster tittar upp.

En trevlig konsekvens med en oklippt gräsmatta; humleblomster tittar upp.Kaprifolknopp

KaprifolknoppGetrams möter myskmadra i skuggpartiet.

Getrams möter myskmadra i skuggpartiet.Pion och sockblomma i solrabatten.

Pion och sockblomma i solrabatten. Och ogräs.Förra årets lyckträff med blomsterböna upprepas så klart. Fast i en annan låda och med en annan design. Ser fram emot bönporten...

Förra årets lyckträff med blomsterböna upprepas så klart. Fast i en annan låda och med en annan design. Ser fram emot bönporten…Matkrasse sa Inga-Lill när hon gav mig denna goding. Både blommor och blad skulle vara extra välsmakande på denna planta. Rapport kommer.

Matkrasse sa Inga-Lill när hon gav mig denna goding. Både blommor och blad skulle vara extra välsmakande på denna planta. Rapport kommer.Återigen verkar de baltiska druvstockarna i växthuset ge en rik skörd. Mycket lyxigt.

Återigen verkar de baltiska druvstockarna i växthuset ge en rik skörd. Mycket lyxigt.


Här har jag just raderat några rader där jag beskriver alla misslyckanden och sånt som inte hunnits med. Det var jätteskönt att radera dem.

Kajsa

Comments


bottom of page