

Steget före
Jag har bloggat om odling i snart nio år, den 7 februari fyller bloggen år. Ett par förändringar har skett under åren, det började med...
Jan 12, 2022
0 comments


Recept på ketchup
Tid: Cirka 1 timme Mängd: Cirka 1 liter 2 kg tomater 1/2 stjälk selleri 1 lök 2 vitlöksklyftor 1/2 färsk chili 4 dl vatten 100 g ljust...
Oct 20, 2021
0 comments


Början på slutet
I förra inlägget skrev jag att jag slutskördar en hel del nu. Gurkorna till exempel. Mina vaxbönor och haricot verts sjunger på sista...
Sep 15, 2021
0 comments
Rundvandring!
Äntligen! Idag kan jag bjuda på rundvandringen som jag har utlovat. Från början skulle den ha redovisats i text och bilder men jag fick...
Jun 2, 2021
0 comments


Tji rundvandring
Nästa vecka blir det helt enkelt en statusrapport med foton från trädgården. Så avslutade jag förra veckans inlägg men jag kommer inte...
May 26, 2021
0 comments


Kontraster
Förra veckans inlägg började med klagomål på vädret. Det var verkligen inte skönt ute. Idag är det raka motsatsen, man vill bara vara...
May 13, 2021
0 comments


Nyårslöften och julmatsplanering
Någon gång per år, ofta i december när Fair Finance Guide ger ut sin årliga rapport, säger jag att jag ska byta bank. Eller åtminstone...
Dec 17, 2020
0 comments


Mitt i oktober
Min idé om att lägga upp skrivandet på ett annat sätt gick fullständigt om intet. Det händer för mycket och det verkar som om de röriga...
Oct 14, 2020
0 comments


Skörd! Om morot, björnbär och gul lök.
Ännu en vecka med skördetema. Detta märkliga år med distansregler och massor av inställda aktiviteter är det extra tillfredsställande att...
Sep 2, 2020
0 comments


Jord under naglarna och fullt i alla fönster!
Vissa årstider är det mer teori, andra blir 100% praktiska. Jordiga. Fysiska. Härliga. Som nu. Jag har mätt min jordtemperatur. 3-4...
Apr 5, 2020
0 comments


Täckodling, ett varv till
Sedan 2016 täckodlar jag och har absolut inga planer på att sluta med det, tvärtom, jag vill ha ännu tjockare och mer näringsrika lager...
Mar 14, 2020
0 comments


Vecka 34: nordisk kapris
En annan sorts kapris Klassisk kapris görs av blomknoppen eller frukten på kaprisplantan. Dessa växer i medelhavsområdet och är en perenn...
Aug 21, 2019
0 comments


Vecka 9: banker och försäkringsbolag
Sista veckan i februari och det är vår i luften. Lite för tidigt, lite för kort vinter, men vad sjutton ska man göra åt det? Jo förbereda...
Feb 27, 2019
0 comments


Green dinner is served!
Idag ska jag presentera några recept som alla innehåller minst en ingrediens från odlingarna. I helgen hade vi kalas och då bjöd vi på...
Oct 17, 2018
0 comments