Det finns inga regler för hur en potatissallad ska blandas, man gör som man vill och tager vad man haver. På bilden nedan har jag till exempel adderat sockerärter, det är jättegott. Några nyskördade rädisor smakar också bra.
Nedanstående recept är inspirerat av Plura Jonsson som inte bara är musiker utan även skriver lite kokböcker. Och det blir en väldigt god sallad!
Kokt, kall skivad potatis, ca 7-9 st medelstora 2 kokta ägg, hackade Hackad ättiksgurka, en stora näve (jag föredrar smörgåsgurka) Kapris, en halv kryddburk av Santa Maria-storlek En rödlök, skivad (salladslök blir också väldigt gott) Färsk dragon Gärna andra örter Dijonsenap, ca 1 msk Vinäger, en skvätt Citronsaft, från en halv citron Olivolja, ca 1/2 dl Salt, peppar
Hacka allt, häll i skål. Blanda olivolja, vinäger, citronsaft och senap, krydda med salt och peppar. Du får prova dig fram och smaka av för att få en smarrig blandning. Om sanningen ska fram så tillsatte jag en klick honung eftersom såsen först blev så skarp. Häll över salladen och blanda försiktigt. Anrättningen mår bra av att stå en stund innan förtärning.
Comments