top of page

Getingedalens Gröna

Recept: Hummus

Klassikern hummus görs traditionellt sett med kikärtor. Men om man vill använda svenska råvaror eller något du har odlat själv så funkar det fint.

3 dl kokta sötlupiner, bondbönor, gula ärter eller annan lämplig baljväxt

1-2 vitlöksklyftor

3 msk valfri olja

2-3 msk tahini

2-3 msk citronjuice eller 3-5 msk rabarberjuice

1 tsk mald spiskummin

0,5-1 tsk chiliflakes

salt och peppar

Nyskördade bondbönor

Förvällda och packade bondbönor.

Mixa allt med stavmixer. Tillsätt en skvätt vatten om hummusen är för torr. Smaka av med syra, sälta, spiskummin etc.

Supersmarrig bondbönshummus!

Som vegetarian försöker jag att äta proteinrika livsmedel dagligen. Hummus på mackan till exempel.


bottom of page