top of page

Getingedalens Gröna

Recept: Ramslökspesto

100 g ramslök

3 dl solroskärnor

2-3 dl valfri olja

0,5 dl vatten

100 g smakrik ost

salt, peppar och kanske lite citron

Nyskördad ramslök

Solroskärnor som rostas för fullt!

Finrivd ost

 

Rosta solroskärnorna i torr stekpanna. Rör om under tiden. De ska få färg och dofta nötigt. Låt svalna annars blir de oljiga när man mixar dem.


Titta igenom ramslöksbladen så att de är fräscha och strimla dem. Riv osten fint.


När kärnorna har svalnat mixar du dem med vattnet i matberedare eller med stavmixer till en grov röra. Tillsätt ramslöken och mixa lite till. Om bladen mixas för länge kan de bli beska.

Tillsätt den rivna osten och oljan. Blanda runt med slickepott eller slev. Smaka av med salt, peppar och syra. Det går bra att byta ut citronen mot rabarberjuice eller välj en svartpeppar med hög syra. (Vi köper ekologisk peppar från Pepparberg och där finns det ett spännande utbud!)

Förutom pasta med pesto är det utsökt med lite ramslökspesto på ett kex.

Om det blir pesto över så kan man frysa den.


bottom of page