

Hett och svettigt
Min hjärna går på halvfart. Jag funkar lite sämre när det är så här varmt. Flugor och bromsar flyger ihjäl sig mot fönsterrutorna bredvid...
Jun 24, 2020


Did I plant that?
Ja kära någon. Det här var veckan då tomatplantorna drabbades av skador, inte mina egna i särskilt stor omfattning – än – men väldigt...
Jun 10, 2020


Syrén tre gånger om
Det är syréntid i Getingedalen och då gäller det att hänga på låset för de blommar över fort. Jag ska skriva om vad jag gör med blommorna...
Jun 3, 2020


Ännu mera vilt
Vädret är lite småvilt, T-shirt ena dagen, halsduk och långkalsonger nästa. Mina senaste inlägg har präglats av vildplockad mat och det...
May 13, 2020


Lätt och tungt omvartannat
Den här årstiden – och som vädret är just nu – är det inte särskilt svårt att hitta saker att skriva om. Tvärtom, det är svårt att...
Apr 22, 2020


Plötslig högfart
Om det var lite lågfart förra veckan så är det raka motsatsen nu. Att hålla avstånd, undvika sociala kontakter och isolera sig är...
Mar 25, 2020


Lite lågfart
Först kom det snö, sedan kom ett virus. Jag skulle ha sått lite fröer ute men det kom en massa andra saker i vägen. Ingen ko på isen. Det...
Mar 18, 2020


Se och hör
Dags för några tips! I mars ska jag föreläsa igen. Himla kul. Redan den 11 mars finns det chans att höra mig prata om grönsaksodling och...
Feb 5, 2020


Lagerstatus, recept och fröbeställning
Fröbeställning Plötsligt händer det! Förmodligen fick jag eld i baken tack vare att jag ska träffa en odlarkompis i helgen. Det är...
Jan 29, 2020


Vecka 41: örtsalt
Plötsligt händer det. I bloggar, kokböcker och sociala medier ser jag hur andra gör eget örtsalt. Och de berättar hur gott det blir; du...
Oct 9, 2019


Vecka 38: skörd
Det blåste rejält. Och varje gång det händer så välter våra humlestörar. Konstruktionen blev helt enkelt för svag från början. En stör...
Sep 18, 2019


Vecka 37: ny äppelpress
Alltså. En gång gick jag en PR-kurs och lärde mig att aldrig skriva om elände. Men nu bryter jag mot den regeln och berättar att jag har...
Sep 11, 2019


Vecka 36: kall buljong
Ja det funkade! Att frysa piplök är en bra idé, den håller formen rätt bra även efter upptining. Nu ska jag klippa ner all min fina...
Sep 4, 2019


Vecka 35: skörd
När squashen är färdig. Så slutade jag mitt förra inlägg. Det kändes som om det var en evighet bort. Om de skulle bli färdiga över huvud...
Aug 28, 2019


Vecka 34: nordisk kapris
En annan sorts kapris Klassisk kapris görs av blomknoppen eller frukten på kaprisplantan. Dessa växer i medelhavsområdet och är en perenn...
Aug 21, 2019


Vecka 32: kål, dragon, aubersill och vitlök
I det här inlägget har jag lovat att skriva om det svåra kålodlandet, inlagd dragon, falska sillinläggningar och om vitlöksskörden. Så...
Aug 7, 2019


Vecka 31: hur man hanterar torka
Så varmt det blev. En veckas känsla av 2018 infann sig. Riktigt härligt, vi badade mycket. Och vattnade mycket så klart. Trots att det...
Jul 31, 2019


Vecka 30: tre perenna grönsaker
Idag ska jag berätta om tre glada överraskningar och några tips. Det blir förstås även lite annat. Första tipset är att Impecta har både...
Jul 24, 2019


Vecka 29: lägesrapport och resultat av jordprov
Någon kanske undrar varför jag inte bloggade vecka 27 och 28. Fast det gjorde jag. Dock utan att hojta om det. Här kan du läsa bloggen...
Jul 22, 2019


Vecka 27: Engelska parken i Kungsladugård
Bloggen för vecka 27 handlar faktiskt om vecka 20. Dagens inlägg innehåller en tillbakablick på ett fint minne. Vi åkte till Göteborg....
Jul 3, 2019