Jun 12, 2022
Målla, morot och mums
Trädgårdsmållan Aurora Orach Mix Yes. Juni är det nya maj. Jag puttrar på i takten lite om dan och det ser ut att hålla. Det känns som om...
0 comments
Dec 15, 2021
Recept: broccoli och morotspaté
8-10 personer Tid ca 20 min samt ca 1 timme i ugn 1 röd chili t ex spansk peppar eller valfri chili efter styrka och smak 375 gram färsk...
0 comments
Nov 17, 2021
Hej chili!
När växthuset tömdes så blev de flesta växterna kompost/täckmaterial men vi brukar alltid låta några chiliplantor övervintra inomhus. En...
0 comments
Sep 15, 2021
Början på slutet
I förra inlägget skrev jag att jag slutskördar en hel del nu. Gurkorna till exempel. Mina vaxbönor och haricot verts sjunger på sista...
0 comments
May 13, 2021
Kontraster
Förra veckans inlägg började med klagomål på vädret. Det var verkligen inte skönt ute. Idag är det raka motsatsen, man vill bara vara...
0 comments
Dec 23, 2020
God jul!
Dan före dan. Matförberedelser och lite städning. På något sätt infinner det sig lite julstämning trots allt. Förra söndagen, 13...
0 comments
Nov 25, 2020
Recept: Dillchipsbiffar
Det här är en biff med tydlig smak av dillchips! Med en örtig gräddfilssås blir det nästan lite chips med dip-känsla. Haha! De flesta...
0 comments
Oct 29, 2020
Att gripa efter höstlöv
Snart är det november. Den gråbruna tiden är i antågande och inomhussäsongen startar. Än så länge är naturen ganska färgstark men det är...
0 comments
Oct 29, 2020
Tomat- och purjolökspaj
Pajdeg: 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl 125 g smör 3 msk vatten Smula sönder smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop...
0 comments
Dec 18, 2019
Vecka 51: julmat
Om en vecka är det jul! Frosseriets högtid! Lite sjukt faktiskt. Av naturliga skäl så diskuteras julbordets historia, traditionell julmat...
0 comments
Nov 20, 2019
Vecka 47: recept på sallader
Idag tänkte jag bjuda på två fantastiska sallader. Eller åtminstone recepten. De flesta ingredienser finns i min trädgård,...
0 comments
Sep 4, 2019
Vecka 36: kall buljong
Ja det funkade! Att frysa piplök är en bra idé, den håller formen rätt bra även efter upptining. Nu ska jag klippa ner all min fina...
0 comments
Aug 7, 2019
Vecka 32: kål, dragon, aubersill och vitlök
I det här inlägget har jag lovat att skriva om det svåra kålodlandet, inlagd dragon, falska sillinläggningar och om vitlöksskörden. Så...
0 comments
Apr 18, 2019
Vecka 16: omskolning av tomater och lästips
Skärtorsdagen: gammal snö och en ny fågelholk! Påsk och påskväder! Nu börjar det hända saker. Fast vi har några snöfläckar kvar i den...
0 comments
Feb 6, 2019
Moksa
På den Indonesiska ön Bali är merparten av befolkningen hinduer till skillnad från övriga Indonesien som har världens största befolkning...
0 comments
Dec 12, 2018
Mera grönt på menyn
Det börjar bli dags att fundera på julmaten. För mig är det egentligen inte så viktigt att den är julig, bara den är god. Att tänka...
0 comments
Oct 17, 2018
Green dinner is served!
Idag ska jag presentera några recept som alla innehåller minst en ingrediens från odlingarna. I helgen hade vi kalas och då bjöd vi på...
0 comments
Dec 27, 2017
Mellanläge i mellandagarna
Mellandagsstämningen har lagt sig över Getingedalen. Julen är inte bara ljuv och härlig, den är ganska intensiv och uppstyrd också. Jag...
0 comments
Sep 20, 2017
Skördemåltid
Fråga: Vad ska jag odla? Svar: Det du vill äta. När du bestämmer vad du ska odla under en säsong så tycker jag att du först och främst...
0 comments
May 3, 2017
Hypermodern hydroponik
Med risk för att bli tjatig men jag måste få berätta om en sak som jag lärde mig på utbildningen förra året; hydroponik. Anledningarna...
0 comments