

MÃ¥lla, morot och mums
Trädgårdsmållan Aurora Orach Mix Yes. Juni är det nya maj. Jag puttrar på i takten lite om dan och det ser ut att hålla. Det känns som om...
Jun 12, 2022
0 comments


Recept: broccoli och morotspaté
8-10 personer Tid ca 20 min samt ca 1 timme i ugn 1 röd chili t ex spansk peppar eller valfri chili efter styrka och smak 375 gram färsk...
Dec 15, 2021
0 comments


Hej chili!
När växthuset tömdes så blev de flesta växterna kompost/täckmaterial men vi brukar alltid låta några chiliplantor övervintra inomhus. En...
Nov 17, 2021
0 comments


Början på slutet
I förra inlägget skrev jag att jag slutskördar en hel del nu. Gurkorna till exempel. Mina vaxbönor och haricot verts sjunger på sista...
Sep 15, 2021
0 comments


Kontraster
Förra veckans inlägg började med klagomål på vädret. Det var verkligen inte skönt ute. Idag är det raka motsatsen, man vill bara vara...
May 13, 2021
0 comments


God jul!
Dan före dan. Matförberedelser och lite städning. På något sätt infinner det sig lite julstämning trots allt. Förra söndagen, 13...
Dec 23, 2020
0 comments


Recept: Dillchipsbiffar
Det här är en biff med tydlig smak av dillchips! Med en örtig gräddfilssås blir det nästan lite chips med dip-känsla. Haha! De flesta...
Nov 25, 2020
0 comments


Att gripa efter höstlöv
Snart är det november. Den gråbruna tiden är i antågande och inomhussäsongen startar. Än så länge är naturen ganska färgstark men det är...
Oct 29, 2020
0 comments


Tomat- och purjolökspaj
Pajdeg: 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl 125 g smör 3 msk vatten Smula sönder smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop...
Oct 29, 2020
0 comments


Vecka 51: julmat
Om en vecka är det jul! Frosseriets högtid! Lite sjukt faktiskt. Av naturliga skäl så diskuteras julbordets historia, traditionell julmat...
Dec 18, 2019
0 comments


Vecka 47: recept på sallader
Idag tänkte jag bjuda på två fantastiska sallader. Eller åtminstone recepten. De flesta ingredienser finns i min trädgård,...
Nov 20, 2019
0 comments


Vecka 36: kall buljong
Ja det funkade! Att frysa piplök är en bra idé, den håller formen rätt bra även efter upptining. Nu ska jag klippa ner all min fina...
Sep 4, 2019
0 comments


Vecka 32: kål, dragon, aubersill och vitlök
I det här inlägget har jag lovat att skriva om det svåra kålodlandet, inlagd dragon, falska sillinläggningar och om vitlöksskörden. Så...
Aug 7, 2019
0 comments


Vecka 16: omskolning av tomater och lästips
Skärtorsdagen: gammal snö och en ny fågelholk! Påsk och påskväder! Nu börjar det hända saker. Fast vi har några snöfläckar kvar i den...
Apr 18, 2019
0 comments


Moksa
På den Indonesiska ön Bali är merparten av befolkningen hinduer till skillnad från övriga Indonesien som har världens största befolkning...
Feb 6, 2019
0 comments


Mera grönt på menyn
Det börjar bli dags att fundera på julmaten. För mig är det egentligen inte så viktigt att den är julig, bara den är god. Att tänka...
Dec 12, 2018
0 comments


Green dinner is served!
Idag ska jag presentera några recept som alla innehåller minst en ingrediens från odlingarna. I helgen hade vi kalas och då bjöd vi på...
Oct 17, 2018
0 comments


Mellanläge i mellandagarna
Mellandagsstämningen har lagt sig över Getingedalen. Julen är inte bara ljuv och härlig, den är ganska intensiv och uppstyrd också. Jag...
Dec 27, 2017
0 comments


Skördemåltid
Fråga: Vad ska jag odla? Svar: Det du vill äta. När du bestämmer vad du ska odla under en säsong så tycker jag att du först och främst...
Sep 20, 2017
0 comments


Hypermodern hydroponik
Med risk för att bli tjatig men jag måste få berätta om en sak som jag lärde mig på utbildningen förra året; hydroponik. Anledningarna...
May 3, 2017
0 comments